xcounter
Calendar Icon

«Друзям - все, ворогам – закон», або презумпція невинуватості по-українськи

03.01.2020 09:32 (Оновлено 03.01.2020 в 09:33)

Численні «експерти» ставлять хрест на розслідуванні справ Майдану із-за видачі «беркутівців». Але не згадують, що втеча головного «беркута» - Віктора Федоровича не завадила українському правосуддю оголосити йому вирок.

Кілька років тому за підозрою у вбивстві людей під час політичних акцій протесту затримали кількох працівників правоохоронних органів. Назвемо їх «беркутівцями».

Кілька тижнів тому за підозрою у вбивстві журналіста затримали кількох представників волонтерського корпусу та учасників бойових дій на Донбасі. Назвемо їх «волонтери і учасники АТО».

За кілька років правоохоронна система України, очолювана прокурором-Термінатором, кумом колишнього президента, не зібрала достатньо доказів, щоб віддати до суду затриманих «беркутівців». А близькі до колишнього президента телеканали, коментуючи обмін затриманими, навіть дали їм прізвисько – вбивці Майдану. Без суду, без вироку – вбивці.

Ті самі телеканали, які не бачили, як «беркутівці» роками сидять у СІЗО без суду і навіть без перспективи на передачу справи до суду, зараз розхвилювалися, що «волонтери і учасники АТО» вже тиждень за гратами, а доказів їх вини телеканалам не дають.

Саме ці телеканали тиражують на всю країну статтю конституції про презумпцію невинуватості «волонтерів і учасників АТО». Але навіть і в думці не допускають, що ця стаття поширюється і на «беркутівців».

Численні «експерти» ставлять хрест на розслідуванні справ Майдану із-за видачі «беркутівців». Але не згадують, що втеча головного «беркута» - Віктора Федоровича не завадила українському правосуддю оголосити йому вирок.

Ми можемо засудити «беркутівців» заочно. Або ще тридцять років тримати в СІЗО, «збираючи докази».

Ми можемо називати вбивцями Майдану тих, хто натискав на курок, хоча саме їх вина ще не доведена.

А можемо назвати вбивцями Майдану тих, хто, маючи президентську булаву, парламентську більшість, свій уряд, роками вбивав ідеї Майдану:

  • правосуддя;
  • рівність всіх перед законом (імпічмент, недоторканість);
  • ринкова економіка (ринок електрики, газу, землі, приватизація);
  • соціальна справедливість;
  • інтеграція в Європу не язиком а власними, проєвропейськими вчинками (відділення бізнесу від влади, відставка у разі зашквари, ні – кумівству, ні – підконтрольному телебаченню, ні – маніпуляціям інформацією).

Давайте не будемо жити за лозунгами Франко чи Муссоліні.

Якщо всі підозрювані мають сидіти в СІЗО, то всі: «беркутівці» чи «волонтери». Якщо всіх потрібно відпускати, то всіх. Українців чужих не буває. Всі рівні і рідні. Мабуть за це стояв Майдан.

Хоча, «вор должен сидеть в тюрьме», як казав класик.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини