xcounter
Calendar Icon

Кінець епохи … змін

05.03.2020 13:30

От і дочекалися. Ні, не нового «Вашингтона з новим і праведним законом». А нової реінкарнації прем’єрів Тимошенко, Януковича, Азарова, Яценюка (пізнього) і Гройсмана.

Бо чим відрізняється шмигалівське «змінити бюджет, щоб збільшити соціальні видатки (пенсії)», «урізати зарплати чиновникам», «погасити заборгованість шахтарям» від дій названих попередників.

Отож:

  • привіт інфляція (підвищити пенсії незважаючи на стагнацію економіки);
  • вернись корупція (урізати зарплати чиновникам, що потягне крім того і збільшення діри в Пенсійному фонді, адже великі зарплати чиновників легальні, а значить здійснюються значні відрахування до ПФУ);
  • син-наркоман (а нашу збиткову вугільну галузь можна порівняти тільки з наркоманом, у якого ломка тимчасово припизуняється після «погашення заборгованості») відкладе чергову ломку до липня. Видобуваючи 3,5 млн. тон вугілля і сплачуючи державну дотацію 908 грн. за тону, ми переплачуємо 3,1 млрд. грн. щороку. Це і є та заборгованість, яка несподівано але постійно «спливає» на поверхню. І це при тому, що дві третини збиткових шахт знаходяться на окупованих територіях. Тобто ще два такі сини-наркомани чекають реінтеграції. І якщо ми не дамо раду частині шахтарів, які люблять Україну, але свою шахту люблять більше, то що буде, коли ми повернемо тих шахтарів, які крім вугілля «видобувають» Буки і Гради. Але новий прем’єр сповнений оптимізму.

Тож залишлося на прохання хворих і лікарів - згорнути другий етап медреформи, на прохання селян і фермерів – зупинити ринок землі, на прохання трудящих і директорів держпідприємств – зупинити приватизацію. Потім скасувати антикорупційний суд, щоб по-ляшківськи «зробити всі суди антикорупційними».

І як «Рошен» свого часу заповнив всі полиці супермаркетів та мішки собезівських Дідів Морозів, заповнити продукцією «Кварталу» місцеве і суспільне телебачення.

Так, насправді, наступає кінець епохи … змін.

Де-які люди кажуть, що розмір має значення (я про рейтинг). Але навіщо нарощувати розмір, і так ним не скористатися. Можна так наростити розмір, що він заважатиме не тільки бігати і ще щось, але й ходити.

Який рейтинг був у князя Володимира, який силою загнав слов’ян у Дніпро, але створив сильну християнську державу?

Який рейтинг був у Хмельницького, який, обібраний «злочинною владою» до нитки, прийшов на Січ з ідеєю зробити країну без пана і хлопа?

Який рейтинг був у Мазепи, який повів за собою лише десяту частину козацтва. Але повів геть від Москви, у Європу.

Всі вони залишилися в пам’яті народу як діячі.

А не як люди, які про щось там дебатували на стадіоні.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини