xcounter
Calendar Icon

Про обмін полоненими та "агентів" ФСБ

17.04.2020 14:36 (Оновлено 17.04.2020 в 14:38)

16 квітня між Києвом та представниками самопроголошених "республік" відбувся черговий обмін полоненими. Серед тих, хто по обміну повернувся в ОРДЛО, є такий собі Олексій Лазаренко.

За версією українських спецслужб, ще в далекому і буремному 2014 році він був завербований ФСБ, бо мав доступ до державної таємниці.

А працював цей зрадник і шпигун.. слюсарем на заводі Укроборонпрому "МіГремонт" у Запоріжжі. А далі найбільш цікаве. Цього слюсаря -шпигуна, не плутати з слюсарем-інтелігентом Полєсовим з безсмертного твору Ільфа і Петрова, українські контррозвідники затримали, ні, не біля колодязя, а на кордоні з Росією.

На відміну від свого літературного прототипу Полєсова, у якого було обличчя оперного диявола, якого ретельно мазали сажею перед тим, як випустити на сцену, Лазаренко має вигляд цілком пристойний і дійсно, зовнішньо дуже схожий на слюсаря-інтелігента.

Так ось, слідство встановило, що Лазаренко був агентом ФСБ і за їхнім твердженням, передавав росіянам дані, зокрема, про ударні українські винищувачі....

Я навіть уявляю собі діалог слюсаря-шпигуна зі своїм куратором.

- До чого дожилися, - іронічно сказав слюсар-шпигун, - вчора все місто оббігав, плашок три восьмих дюйма дістати не міг. Немає. Ні! А ударні винищувачі збираються ремонтувати! ..

Російський куратор, який мав про плашки в три восьмих дюйма таке ж уявлення, яке має про сільське господарство слухачка хореографічних курсів імені Леонардо да Вінчі, яка думає, що сир видобувається з вареників, - все ж поспівчував:

- Які тепер плашки в Україні! Тепер тільки черги, а плашок немає. Але, під час ремонту ударних винищувачів ти виведи в ладу стоп-кран у цього винищувача.

Примітно, що за версією слідства, слюсар-шпигун виявився причетним до загибелі двох пілотів на Вінничині.

Виявляється, що у жовтні 2018 року, їхній літак пройшов модернізацію на заводі "МіГремонт". За версією слідства, саме цей слюсар вивів з ладу стоп-кран їхнього літака.Немає у літака стоп-крану, зауважить мені вибагливий читач. Так і слюсар не є носієм військової таємниці, заперечу я.

І головне. У вересні 2019-го цей "агент ФСБ" вже фігурував у списках на обмін з РФ, проте, категорично відмовився виїздити.

Я багато читав про таку підступну тактику викритих контррозвідкою агентів ворожих спецслужб. Вони всі, як один, відмовляються повертатися на територію країни, на користь якої вони здійснювали свою підривну діяльність.Хіба ж ні?

Напевно, що ні.

До речі, я розумію мотивацію співробітників спецслужб. Якщо Савченко з Рубаном можна розстріляти будівлю ВРУ з міномета, то чому слюсарю-шпигуну не можна передавати державну таємницю росіянам про.. плашки три восьмих дюйми.

Утім, я звертаюся до шановних і не дуже шановних експертів - не розповідайте під час етерів, що у нас немає "обмінного фонду", і нам типу немає кого віддавати російським посіпакам. Поки є такі слюсарі-інтелігенти, тобто, "агенти ФСБ", ми виконаємо і перевиконаємо план по обміну.

А тим часом, для героїв невидимого фронту з динаміків їх магнітол звучить знайома до болю мелодія, а саме: "А в тверском ГПУ молодой оперок шил дела с пролетарским размахом".

У мене все. Дякую за увагу...

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини