xcounter
Calendar Icon

Безкоштовні квартири чи оренда житла для військовослужбовців?

22.07.2020 10:00 (Оновлено 22.07.2020 в 10:00)

Наша держава не може виконати свої зобов’язання забезпечити військових безкоштовним житлом. Буде чесно, якщо цей привілей залишать для родин загиблих на війні та інвалідам.

Я прослужив у правоохоронному органі 19 років. Під час служби перебував на квартирному обліку, однак серед моїх колег безоплатне житло отримали за ці роки лише 2 генерали та 2 підполковники. Генерали квартири приватизували, невдовзі виїхали на нові місця служби, старі квартири, напевне, продали і знову стали на облік.

Зараз нам з великою гордістю повідомляють про добудову 50-квартирного будинку для військовослужбовців, у місті, де проживає 2 тисячі військових. 50 сімей зроблять щасливими, а 1950 інших на багато років втратять надію на покращення житлових умов. Будинок на 50 квартир коштує не менше 20 мільйонів гривень. За ці кошти 2 тисячі військовослужбовців могли б протягом 10 місяців виплачувати по 2000 грн. щомісячної офіційної оренди житла у районному центрі, де знаходяться військові частини. Орендодавці повернули б до бюджету 3,7 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору. 2000 орендодавців вийшли б з тіні «на світло», в легальну економіку. За 3,7 мільйона гривень місцева влада відремонтувала б школу та дитячий садок, куди ходять також і діти військових.

А так, 20 мільйонів гривень «освоїла» близька до якогось посадовця фірма, і ми невдовзі почуємо про залучення фіктивних фірм при будівництві житла для військових, виявлені мільйонні розтрати, оголошені гучні підозри. А потім почуємо про новий будинок і ще 50 щасливих сімей військових.

Наша держава не може виконати свої зобов’язання забезпечити військових безкоштовним житлом. Буде чесно, якщо цей привілей залишать для родин загиблих на війні та інвалідам. А всім іншим відкриють рахунки в Ощадбанку і під надані договори оренди щомісячно виплачуватимуть хоча б по 2000 грн. сержанту у Яворові і генералу у Києві, однаково кожному. При умові, що сержант не має свого житла у Яворові або генерал у Києві. Хоче генерал орендувати будинок за 20 000 грн., докладе свої 18 000 грн. Не захоче «світити» свою оренду – не отримає від держави 2000 грн. щомісячно.

Ціна питання для 200-тисячної армії – 5 мільярдів гривень на рік. З них майже 1 мільярд повернеться назад у вигляді податків. А ще 200 тисяч орендодавців житла стануть легальними. 200 тисяч військовослужбовців отримають від держави часткову компенсацію за житло, яке держава не може їм надати.

Може так повинна виглядати соціальна справедливість?

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини