xcounter
Calendar Icon

Чи запанує з 27 липня на Донбасі тиша?

23.07.2020 11:22

Вже понад шість років майже кожен ранок нашої країни розпочинається з озвучення речниками ЗСУ сумної «статистики»: про кількість поранених та вбитих українських захисників на Донбасі. І ми всі без винятку чекаємо на той момент, коли на Донбасі запанує тривала та всеосяжна тиша і ми перестанемо там втрачати найкращих синів та доньок України.

Саме тому я кожен раз, коли чую про досягнуту у рамках роботи ТКГ домовленість щодо «повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування», сподіваюсь, що це саме той момент з якого почнеться мирне врегулювання конфлікту на Донбасі.

Вчора була досягнута чергова така домовленість, яка передбачає введення в дію з 00:01 27 липня режиму повного та всеосяжного припинення вогню. Причому Україна бере на себе це зобов’язання лише за умови того, що він буде дотриманий «іншою стороною». Саме це озвучили в Офісі Президента: "режим дотримання повного та всеосяжного припинення вогню у разі, якщо він буде дотриманий іншою стороною, є базовою передумовою реалізації Мінських домовленостей і відкриває шлях до виконання інших положень цих домовленостей. Україна вкотре підтвердила повну готовність до дотримання досягнутих на грудневому саміті в Парижі домовленостей на рівні лідерів країн – учасниць Нормандського формату та прихильність до виконання Мінських угод».

Для тих хто звик шукати скрізь «зраду» позитивним моментом може стати те, що під час вчорашнього засідання українська сторона в чергове наголосила на тому, що без виконання «безпекової» частини Мінських угод «політична» частина не може бути реалізованою. У цьому контексті вчергове були окреслені умови проведення виборів на тимчасово окупованих територіях України, а саме: після всеосяжної деескалації; після виведення іноземних військових підрозділів і техніки, роззброєння незаконних збройних формувань; відновлення контролю з боку уряду України над українсько-російським кордоном; вибори мають відбуватися виключно згідно із законодавством України; вибори мають відбуватися з дотриманням Копенгагенських стандартів ОБСЄ. При цьому був даний чіткий сигнал стосовного того, що влада України виключає можливість закріплення особливого статусу Донбасу в Конституції.

Так що будемо «тримати кулаки» за те щоб «та сторона» дотрималася даного слова і щоб врешті-решт на Донбасі запанувала «всеосяжна і тривала» тиша…

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини