xcounter
Calendar Icon

«Народжені» місцевими виборами — партії-одноденки чи довгострокові політичні проєкти

28.08.2020 14:19 (Оновлено 28.08.2020 в 14:57)

У цьому році наша країна має один з найвищих показників у царині реєстрації політичних партій — їх зареєстрована аж 349.

Хоча б у чомусь ми «обійшли» Європу…Але зараз не про це.

На тлі майбутніх місцевих виборів хотілося б звернути увагу на трійку нових політичних партій, які стрімко увірвалися у медійний простір країни: «За майбутнє», «Пропозиція» та «Перемога Пальчевського».

Справедливості раді маю сказати, що всі вони «побудовані» на базі вже існуючих колись парій: «Україна майбутнього», «Нова європейська Україна» та «Україна завтра». Але в цьому немає нічого страшного, оскільки це давня українська «політична практика». Питання в іншому на скільки довго ці новачки, отримавши нові назви, планують/зможуть залишитися на політичному небосхилі України.

У цьому контексті «За майбутнє», основою якої є однойменна депутатська група у ВРУ та різнобарвна «політична палітра» депутатів і політиків, виглядає як проєкт створений виключно під місцеві вибори. Подейкують, що в такий спосіб І. Коломойський захотів долучитися до «розподілу цього пирога», оскільки проєкт «Укроп» вичерпався для нього. Це ще один аргумент на користь того, що «За майбутнє» може повторити долю «Укропу», «Нашого краю» і поповнити список так званих партій-одноденок. Хоча, як на мене, все залежатиме від результату на цих виборах. Якщо вони будуть істотними, то можна прогнозувати, що «За майбутнє» може взяти участь і у парламентських виборах.

У свою чергу, «Пропозиція» (партія мерів) скоріше за все теж не вийде за рамки своєї «мерської» ніші і задовольниться позитивними результатами на майбутніх місцевих виборах. На мою думку, це досить ефективний «точковий проєкт», який покликаний дати результат в конкретних містах конкретним людям.

Стосовно ж «Перемоги Пальчевського», то тут дещо складніше, оскільки більшість моїх колег схильні її вважати «темною конячкою», яка здатна здивувати не лише на місцевому рівні, але й на — національному. Не в останню чергу це пояснюється тим, що Андрій Пальчевський позитивно сприймається виборцями не лише в столиці, а і в усій країни. Крім того, ніша яка поступово утворюється в результаті падіння рейтингу Президента і його політичної сили створює підґрунтя для потужного електорального стрибка «Перемоги Пальчевського». Тому ця політична сила має шанси пройти, у наступний парламент, якщо доведе свою ефективність не лише в Києві, а і по всій Україні.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини