xcounter
Calendar Icon

Шлях до миру завжди нелегкий

11.12.2020 17:22 (Оновлено 11.12.2020 в 17:27)

В українському суспільстві триває дискусія стосовно того яким саме має бути рух до миру на Донбасі.

Як правило, це дуже контроверсійні міркування. Тому, особисто я, віддаю перевагу думкам тих хто бере безпосередню участь у напрацьованні та втілені в життя тактики та стратегії досягнення миру і повернення тимчасово окупованих Росією територій.

От, сьогодні мені на очі потрапила свіжа колонка глави офісу Президента Андрія Єрмака на «Українській правді». Звісно, що усю переказувати немає сенсу. Зверну увагу лише на ті моменти, які мені видалися важливими. Мене тішить той факт, що українська влада не збирається йти на поступки Кремлю в «політичному питанні», яке так затято останній намагається протиснути вже тривалий час: «…Україна продовжує наполягати на тому, що демократичні вибори місцевого самоврядування за стандартами ОБСЄ в ОРДЛО можливі лише після повної деокупації та забезпечення повноцінної діяльності органів влади України, політичних партій, ЗМІ та міжнародних спостерігачів на всій території Донбасу без жодних обмежень».

Також керівництво нашої держави продовжує робити акцент на «гуманітарній складовій» у питанні досягнення миру на Донбасі: обмін полоненими, відкриття КПВВ, збільшення можливостей для українських абітурієнтів із тимчасово окупованої території вступати до українських вищих навчальних закладів, розмінування. Якщо про перших три моменти ми маємо хоча б якусь інформацію в ЗМІ, то про розмінування такої інформації обмаль. В колонці ж Єрмака йдеться про 20 узгоджених ділянок розмінування. Кому доводилося бути на Донбасі, той усвідомлює яку загрозу ставлять не лише російського снайпера, але й підступно поставлені міни.

На питанні припинення вогню зупинятися довго не буду. Оскільки, як показує досвід багаточисельних дискусій, в цьому питанні кожен воліє залишитись при своїй думці. Але глава ОП правий, що кількість бойових втрат та число загиблих цивільних істотно скоротилася.

Також мене тішить той факт, що Україна не планує рухатися в миротворчому процеси в односторонньому порядку, не звертаючи увагу на бездіяльність Росії: «не варто забувати, що шлях до миру — це рух двох сторін, і Росія має пройти свою частину цього шляху».

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини