xcounter
Calendar Icon

Зеленський розраховує на допомогу Байдена у питанні досягнення миру на Донбасі та повернення Криму

21.12.2020 08:00 (Оновлено 21.12.2020 в 09:35)

Нарешті президентські вибори у Сполучених Штатах завершилися. І зараз у багатьох столицях країн світу намагаються спрогнозувати, якою саме буде політика Вашингтону за Джо Байдена щодо них та як можуть змінитися глобальні геополітичні розклади.

У Києві, зокрема, дуже сподіваються не лише на інтенсифікацію двосторонніх відносин, але й вважають, що Джо Байден може позитивно та дієво вплинути на процес досягнення миру на Донбасі. Про це нещодавно зазначив Володимир Зеленський у своєму інтерв'ю The New York Times:«…новий Президент Джо Байден, мені здається, знає Україну краще, ніж його попередник, бо ще до свого президентства він, так би мовити, мав глибокі відносини з Україною й добре розуміє росіян, добре розуміє різницю між Україною та Росією і, мені здається, добре розуміє ментальність українців. Це дуже допоможе посилити ці відносини й додати в процесі врегулювання війни на Донбасі й деокупації наших територій. Мені здається, США можуть сильно додати, дуже сильно».

Також глава держави переконаний, що питання Криму теж не має залишатися поза увагою нової американської адміністрації:«…я вважаю, що однозначно не обійтися без Сполучених Штатів Америки в питанні Криму, тому що питання Криму та його деокупації не перебуває на порядку денному Нормандського формату та Мінських угод. Шість років це питання було в повітрі, і дійсно, Європа та Сполучені Штати Америки опційно робили все можливе, але кроки з деокупації має робити відповідний союз держав, союз лідерів, у якому буде визначена карта всіх кроків з деокупації Кримського півострова. Зараз ми створюємо «Кримську платформу» і, звісно, хотіли б у ній бачити ті країни, які будуть ключовими гравцями, ключовими гарантами повернення та деокупації Криму. Повернення Криму і нашої територіальної цілісності. І США могли б бути лідером у цьому напрямку».

Як на мене, ці очікування мають досить високі шанси на реалізацію, але варто бути готовими до того, що вона буде відкладена у часі. Оскільки найближчих пів року Джо Байден, скоріше за все, зосередиться на «зшиванні» розірваної виборами країн.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини