xcounter
Calendar Icon

Кремль прагне знову розіграти «карту Медведчука»

18.01.2021 10:11

Керівництво ОРДЛО досить неочікувано анонсувало односторонню передачу Україні полонених. При цьому ні конкретний список осіб які мають бути повернуті, а ні точна дата передачі не була названа.

Єдине прізвище, яке було озвучене - це Віктор Медведчук. Саме йому, а не офіційному Києву, ватажки невизнаних «республік», начеб-то, готові передати «..полонених жінок, людей похилого віку та осіб, які страждають на тяжкі захворювання. Вони не воювали у складі українських військ».

Ця заява видається досить дивною на фоні того, що бойовики досить тривалий час блокували допуск представників Червоного хреста до утримуваних осіб та не хотіли нічого чути про будь-який формат обміну. Що ж сталося? Як на мене, то відповідь дуже проста: Кремль вирішив на Донбасі знову розіграти «карту Медведчука», як це він досить успішно робив за часів Порошенка.

Але цього разу у Києві не піддалися на провокацію і відразу винесли «за дужки» путінського кума - Медведчука.

Зокрема, глава української делегації в ТКГ Л.Кравчук заявив, що «…ми не можемо не вітати повернення наших громадян на територію, підконтрольну уряду України.

Проте я, як Глава делегації, хочу зазначити наступне:

Приватні особи не мають повноважень втручатися в питання міждержавного та міжнародного врегулювання збройних конфліктів.

Мені важко пригадати прецедент, коли невизнана юридична особа передає громадян держави певній фізичній особі.

Повернення громадян України буде здійснено згідно норм міжнародного права та українського законодавства.

Усі перемовини та процедури щодо повернення утримуваних російською стороною конфлікту громадян України здійснюють уповноважені державні органи України в рамках політичних угод, прийнятих в Нормандському форматі.

Тому я розцінюю заяви керівництва маріонеткових квазідержавних утворень та синхронізовані із ними дії пана В.Медведчука як чергову спробу ухилитися від виконання міжнародних домовленостей на вищому державному рівні та зобов’язань, які взяла на себе РФ, як сторона конфлікту.

Хочу нагадати, що до врегулювання конфлікту може привести тільки послідовна робота в рамках Нормандського формату, а будь-які спроби ухилитися від виконання домовленостей не матимуть ані успіху, ані підтримки у глав держав-партнерів та керівництва міжнародних організацій».

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини