xcounter
Calendar Icon

Дивні рейтинги КМІС

27.01.2021 09:13 (Оновлено 27.01.2021 в 09:13)

Показники не видаватимуться такими дивними, якщо ми уважно подивимося на увесь список умовних кандидатів на президентську посаду.

Згідно з результатами останнього опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), якби вибори президента відбувалися в другій половині січня нинішнього року, то за чинного Президента України Володимира Зеленського проголосували б 19,8% серед тих, хто визначився з вибором, за колишнього главу держави Петра Порошенка - 15,7%. Третє місце посіла б лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко - 11,8%, а четверте - співголова «Опозиційної платформи – За життя» Юрій Бойко - 11%.

Зазначені показники не видаватимуться такими дивними, якщо ми уважно подивимося на увесь список умовних кандидатів на президентську посаду. Зокрема, окрім Бойка, до списку КМІС включив також і Медведчука, Шарія та Вілкула, які природньо знаходяться у тій самій ніші, що і співголова ОПЗЖ. Слід зазначити, що КМІС вже не вперше включає Медведчука до опитувань, що логічно знижувало результат Бойка. Якби не цей простий хід з подрібнення однієї фігури у ніші проросійської опозиції на декілька фігур, то фінальний вибір був би між Зеленським та Бойком.

Також до рейтингу кандидатів у президенти включені одночасно Сергій Притула (2,5% серед тих, хто визначився), який вже заявив, що пішов з політики, та Кіра Рудик (0,3%), яка ще не заявляла, що буде балотуватись у президенти. При цьому ще майже 10 % і тих, хто ще не визначився з вибором (9,4%). У цій загальній ніші майже у 13% є суттєвий потенціал тих, хто насправді підтримав би чинного Президента України, тому його результат у рейтингу потрібно враховувати і з цим нюансом.

Але навіть і з таким доволі дивним підходом КМІСу до формування переліку кандидатів в опитуванні, Володимир Зеленський все одно переміг би будь-кого зі своїх конкурентів, якби вибори відбувались зараз.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини