xcounter
Calendar Icon

Інтерв’ю Зеленського для НВО: контекст дуже важливий

02.02.2021 09:07 (Оновлено 02.02.2021 в 09:07)

Нещодавнє інтерв'ю Президента України Володимира Зеленського американському каналу HBO практично «зірвало» соціальні мережі та стало топтема новинних каналів.

Воно моментально розійшлося на цитати. Але справедливості ради, не всі вони були коректними та доволі часто грішили тим, що зветься «вириванням з контексту».

Найпоказовішою ілюстрацією такого підходу було «вільне трактування» слів Володимира Зеленського стосовно НАТО. Мабуть, всі ви бачили заголовки новин, на кшталт, «Зеленський до Байдена: Пане президенте, чому ми досі не в НАТО?» або «Зеленський дорікнув Байдену: Пане президенте, чому ми досі не в НАТО?». Як на мене, для паритету думок дуже бракує наступного заголовка: «Зеленський до Байдена: за мою каденцію Україна повинна бути в НАТО». Але це ж не хайпова тема. А ми живемо в часи коли «хайп наше все!!!»

І все ж пропоную повернутися до «контексту», а саме до повної відповіді Володимира Зеленського на питання американського журналіста про те, чого ми потребуємо від США: "Якщо ми прямо говоримо, я б питав навіть не як Президент, а як громадянин України. Ми вдячні за все, але Україна не просто на словах говорить про те, що хоче бути рівноправним членом Альянсу, рівноправним членом НАТО, бо це і є один з найважливіших пунктів безпеки – саме тієї безпеки, про яку Президент Байден і каже. Як потрібно ще більше заявляти про бажання вступу, якщо це закріплено в Конституції України – напрямок у Євросоюз, євроінтеграція, а також вступ у НАТО? Тому в мене дуже просте питання – чому Україна досі не в НАТО? Якщо без цих фраз, що ми всі будемо думати, ми будемо спілкуватись, для мене перше питання звучало б так: «Містере Президенте, чому ми досі не в НАТО?» Я вірю, що відповідь може звучати так: «Пане Президенте, ми відчуваємо Україну як стратегічного партнера. Ми розуміємо, що Україна реально має сьогодні потужну армію в Європі й захищає на сході країни не тільки українських громадян, а й європейських. Тому за мою каденцію Україна повинна бути в НАТО». Або інакшою буде відповідь, але хотілось би, щоб вона була дуже чесною. Якби Україна була в НАТО, то не було б ескалації на сході України. Ми зараз захищаємо Європу, як би там не було. Ми вдячні Європі за допомогу, за санкційну політику і вдячні США. Санкції – важливо. Але людей не повернеш. І ми всі це розуміємо».

Погодьтесь, що в такому вигляді ця відповідь виглядає «пронатівською і водночас україноцентричною» і головне не містить жодних ознак «зради».

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини