xcounter
Calendar Icon

Єрмак про ситуацію на Сході та перспективи Мінських угод

15.02.2021 08:32 (Оновлено 15.02.2021 в 08:32)

Українське суспільство є досить заполітизованим. Мабуть, саме тому українці часто-густо віддаю перевагу перегляду різноманітних політичних ток-шоу, цікавляться «інсайдами» та чутками про політиків на багаточисленних теле- та телеграм-каналах.

Українське суспільство є досить заполітизованим. Мабуть, саме тому українці часто-густо віддаю перевагу перегляду різноманітних політичних ток-шоу, цікавляться «інсайдами» та чутками про політиків на багаточисленних теле- та телеграм-каналах. Я теж не є виключенням, але мені більше «заходять» телеінтерв'ю з політиками «першого ешелону», при чому ті де вони чітко та «по ділу» відповідають на запитання журналіста.

Тому з інтересом переглянув телеінтерв'ю з очільником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком, зокрема ту його частину, яка стосувалася війни на Донбасі, оскільки глава ОП відповідав на запитання журналіста практично на лінії зіткнення в зоні проведення ООС. Зокрема, Андрій Єрмак, констатуючи факт збільшення кількості обстрілів, зауважив, що «… так, маємо бойові втрати. Але це не можна порівняти з тим, що було до досягнення домовленості про припинення вогню у липні минулого року. Обстрілів і втрат з того часу – у рази менше, ніж в будь-який порівнянний період цієї війни. Маємо зробити усе для того, щоб втримати цей режим припинення вогню і зробити повним виконання домовленості про тишу».

Також глава ОП визнав, що «…Мінські домовленості не можуть бути виконані буквально. Саме тому до "Мінську" ставимось як до базового майданчика для подальшого руху. Принципи, які закладені в основу "Мінську", відповідають меті нашої держави по припиненню війни та встановленню миру. Враховуємо також, що "Мінськ" це єдиний документ, який визнаний Росією у якості переліку кроків на шляху до миру. Андрій Єрмак сказав про те, що, за його оцінкою, "Мінськ" і при його укладанні розумівся як документ, який не можна виконати буквально. Усе це і стало причиною того підходу до виконання "Мінську", який обрано при президентові Зеленському. Ми беремо принципи в основі "Мінську", дивимось на деталі домовленостей і намагаємось перетворити усе це на чіткий план, чітку дорожню карту з чіткою послідовністю дій, які можуть бути реалізовані».

При цьому він наголосив на тому, що «Україна робить усе, що необхідно для того, щоб показувати нашим західним друзям, що ми чесно ставимось до виконання домовленостей. Україна добросовісний прихильник тих принципів, які закладені у "Мінську". Тому підтримка України збоку західних друзів збільшилась – ніхто з них не може сказати, що Україна щось не виконує». Андрій Єрмак зазначив, що «дуже важливо, що сьогодні ніхто у світі, окрім Росії, не висловлює сумнівів, що Україна робить усе необхідне, що принести мир на нашу землю».

Також Андрій Єрмак наголосив на тому, що в справі закінчення війни на Донбасі та повернення наших територій Сполучені Штати, як наш стратегічний партнер «повинні та можуть зіграти одну з ключових ролей».

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини