xcounter
Calendar Icon

«Дорожня карта» Курта Волкера

22.02.2021 09:02 (Оновлено 22.02.2021 в 09:03)

Курт Волкер виклав своє бачення подальшого розвитку американо-українських стосунків.

Доки в українському політичному та експертному середовищі «ламають списи» з приводу того чи має (чи не має) Вашингтон виступити на боці Києва у війні з Росією, колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер на сайті "Центру аналізу європейської політики" (CEPA) виклав своє бачення подальшого розвитку американо-українських стосунків.

Як на мене, у цій колонці Волкера заслуговують на увагу наступні три моменти:

По-перше, на його думку, телефонний дзвінок Байдена-Зеленського повинен відбутися якомога швидше. «Обидва президенти не повинні ставати друзями по листуванню, але важливо встановити контакти на рівні глав держав, задати тон співпраці між адміністраціями обох країн. Для України це стало критично важливим».

По-друге, Волкер наголошує на тому, що «представник Білого дому повинен висловити обурення пропозицією довіреної особи Кремля щодо того, щоб Росія анексувала Донбас. Це зондування ґрунту Кремлем є незаконним на всіх рівнях. Це провокація, навмисно спрямована на Білий дім. І вона легко відбивається, якщо США відреагують».

По-третє, «Державний секретар Блінкен повинен підтвердити дотримання США Декларації Помпео від 25 липня 2018 року, в якій Сполучені Штати зобов'язалися "не визнавати претензії Кремля на суверенітет над територією, захопленою силою всупереч міжнародному праву". Це сучасний еквівалент Декларації Веллеса 1940 року, в якій США відмовились прийняти заявлену анексію країн Балтії Росією - акції, яка виявилася критично важливою через 40 років після цього».

Взагалі Волкеру своїй колонці запропонував досить детальну «дорожню карту» інтенсифікації американо-українських відносин. При цьому він застерігає, що США не повинні зволікати, оскільки сили, які виступають проти такого порядку денного, вже мобілізуються.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини