xcounter
Calendar Icon

Цей дзвінок відбудеться. Ми переконані в цьому - речник посольства США в Україні

19.03.2021 11:14 (Оновлено 19.03.2021 в 11:17)

Якщо вірити деяким нашим «диванним експертам», рівень відносин між державами вимірюється виключно наявністю або відсутністю «телефонного контакту» між їхніми лідерами.

От і зараз ми спостерігаємо чергову «зраду-зрадну» - Джо Байден не телефонує Володимиру Зеленському!!! Так, ще не зателефонував, але це не означає, що після зміни Адміністрації США у Києва виникли якісь проблеми у відносинах з Вашингтоном.

Про це свідчить той факт державний секретар США Ентоні Блінкен відразу після свого призначення провів переговори з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Міністр оборони США Ллойд Остін на початку лютого спілкувався з українським колегою Андрієм Тараном. У першому і другому випадку обговорювалося зміцнення стратегічного партнерства між США та Україною.

Більше того на початку березня двопартійна група американських сенаторів Боб Менендес, Джим Ріш, Роб Портман, Кріс Мерфі, Джон Барассо, Джин Шагін представили оновлений «Акт про партнерство з Україною», який передбачає безпекову допомогу та стратегічну підтримку для України. Зокрема: передбачає звіт про дипломатичну підтримку США України в найближчі п’ять років; закликає Державний департамент створити робочу групу по Україні з відповідними європейськими союзниками; закликає Адміністрацію призначити спеціального посланника для України, який буде служити сполучною ланкою США на мирних переговорах в Нормандському форматі та сприяти діалогу між чорноморськими країнами; дозволяє іноземне військове фінансування України на суму до 300 мільйонів доларів на рік, за умови сертифікації, включаючи повноваження надавати Україні військову допомогу летального характеру; вимагає звіту міністерства оборони та Держдепартаменту про можливості та потреби Збройних Сил України, плану надання допомоги США в галузі безпеки України та будь-яких рекомендацій; прискорює передачу Україні надлишкового військового майна і закликає до стратегії, що спонукає країни-партнери робити те ж саме; виділяє 4 мільйони доларів в рік на навчання українських військових.

Вищезазначене є підтвердженням збереження двопартійної підтримки України у США, а також прямо вказує на те, що американо-українські відносини стратегічні за змістом, а не лише за формою, і зокрема тому, що є взаєморозуміння на всіх рівнях і повна підтримка України в обох ключових партіях США.

І повертаючись до питання «телефонного контакту» хотілось би процитувати речника посольства США в Україні Деніеля Лангенкемпа: «цей дзвінок відбудеться. Ми переконані в цьому».

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини