xcounter
Calendar Icon

Ультиматум Козака

23.03.2021 16:27 (Оновлено 23.03.2021 в 16:28)

Як кажуть досвідчені українські дипломати, Росія вважає компромісом лише той варіант, коли контрагент погодився на всі її вимоги.

У іншому випадку вона вдається до нахабного шантажу та ультиматумів. Схоже, що заступнику глави адміністрації президента РФ Дмитру Козаку не вдається протиснути такий «компроміс» у питанні врегулювання ситуації на Донбасі і тому він дедалі частіше вдається до вищезгаданих методів «російської дипломатії».

Спочатку він пише листа канцлерці Німеччини Ангелі Меркель у якому шантажує учасників «норманської четвірки» виходом з переговорного процесу, заявляючи: «… я не маю наміру далі брати участь в цій нескінченній «виставі» з відвертою імітацією бурхливої діяльності з врегулювання конфлікту». Проте, як кажуть, маневр не вдався і ніхто, в тому числі Україна, не піддався на шантаж. Зокрема, глава офісу президента України Андрій Єрмак тоді заявив наступне: «…лист пана Козака, на мій погляд, - це швидше про тонку дипломатичну гру, коли одна зі сторін перемовин хоче посилити свої позиції та перехопити ініціативу…». Решта учасників «четвірки» тактовно промовчали.

А нещодавно Козак вдався до застосування чергового інструменту «російської дипломатії» - ультиматуму. Зокрема, він надіслав лист до українського, німецького та французького радників лідерів країн "нормандської четвірки» у якому вимагав узгодити та підписати документ, який зобов'яже українських військових відкривати вогонь у відповідь на Донбасі тільки після згоди на це Міноборони України; зафіксувати, що Україна не дала жодних пропозицій до проєкту «кластерів" із виконання «Мінську" від Німеччини та Франції, а також погодитися на ротацію головування у Нормандських перемовинах всіх країн-членів (зараз там по черзі головують Париж та Берлін). І знову маневр не вдався - Єрмак не погодився виконувати ці вимоги, наголосивши на тому, що «…ми занепокоєні продемонстрованим російською стороною підходом до цих важливих питань, так само як і маніпулятивним характером запропонованих паном Козаком висновків. Відповідно, за жодних умов не можемо погодитися з пропозиціями, що містяться у його листі…».

Вочевидь ми на порозі нових викликів…Зміни формату переговорного процесу…А можливо і застосування з боку Кремля третього інструменту «російської дипломатії» - воєнної сили…

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини