xcounter
Calendar Icon

Японія вирішила злити в океан радіоактивну воду з "Фукусіми": чи є небезпека

20.04.2021 13:21 (Оновлено 20.04.2021 в 13:21)
Богдан Тищенко, «Facebook»

Багато хто бачив новини, що "Японія скине радіоактивну воду з АЕС" Фукусіма-1 "в океан". Шок і панічні коментарі поповзли мережею. Пропоную коротко розібратися, що ж відбувається насправді.

Сам не міг повірити в таке рішення Японців та почав вичитувати. Поділюсь.

Вмикайте критичне мислення і пригадуєм хімію

Це рішення прийняв японський уряд і воно є цілком нормальним. Японія скине в океан очищену воду від усіх радіонуклідів, від яких вона в принципі може бути очищена.

Всього скинуть близько 1,25 млн тон такої води (близько 500 олімпійських плавальних басейнів).

У воді з Фукусіми є тритій, це ізотоп водню, або радіоактивний водень. У природі він практично не трапляється та використовується наприклад для виготовлення ядерної зброї.

Тритій і водень суміжні елементи. Неможливо технічно очистити воду від водню. Вода складається з іонів водню та кисню, які пов'язані між собою так званим ковалентним зв'язком (H2O).

Фактично скидати будуть дистильовану воду, в якій будуть лише водень та кисень. Скидатимуть повільно, щоб не розбавити солоність океану і не підвищити дозу випромінювання на морських жителів.

Період піврозпаду тритію – 12 років. З часу аварії на Фукусімі минуло 10 років. Більше половини активності тритію вже "зникло" і "зникатиме" далі.

Японці скидатимуть цю воду протягом 30 років! А, почнуть скидати лише через два роки після будівництва споруд для очищення цієї води.

Тобто. Будуються споруди. Вода матиме 12 років, щоб розчипився тритій. Потім протягом 30 років буде поступове скидання. На момент скидання рівень тритію у воді буде відповідати нормі.

Тому спокійно видихаємо, Японія нас не отруїть. І йдемо дивитись, що дозволяємо виливати тоннами в Дніпро ми, українці

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини