xcounter
Calendar Icon

​Сумні новини: що буде з пенсіями тих, кому зараз 30-40 років

10.06.2021 10:27
Тетяна Острікова, «Facebook»

Ще недавно ми переживали, що от-от на одного працюючого в Україні буде один пенсіонер і як буде важко. Ці часи вже в минулому. За результатами І кварталу на працюючого 1,56 пенсіонера.

Скоро буде і 2 пенсіонери на працюючого.

За рік у Україні стало менше і пенсіонерів, і штатних працівників. Але кількість перших зменшилась на 2%, або на 215 тис, а других – на 5%, або на 358 тис.

То ж площина нової дискусії – а що буде відбуватись швидше: зменшення кількості пенсіонерів по природним причинам чи еміграція працездатного населення з України.

Середня ж пенсія за рік збільшилась на 18%, з 3170 грн до 3725 грн. Ніби і немаленьке збільшення, більше за інфляцію, але очевидно що достойний рівень життя за цієї системи неможливий. Наприклад, для того, щоб середня пенсія досягла 10 тис грн за таких темпів потрібно ще 7 років.

Так, всі розуміють, що 20 років тому треба було починати зміни пенсійної системи, щоб сьогодні наші пенсіонери не рахували копійки. Але і зараз не відбувається змін. Зволікання з вирішенням проблеми – це злочин проти тих, кому зараз 30-40 років. А відсутність перспективи нормальної пенсії – ще один аргумент для еміграції.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини