xcounter
Calendar Icon

В «ЛНР» місцеві «козаки» заявили про можливість їх входження в структуру «Всевеликого війська Донського»

14.06.2021 09:23 (Оновлено 14.06.2021 в 09:23)

Утім, змушений констатувати, що незважаючи на неодноразові звернення в СБУ із заявами про порушення проти учасників зібрання та заступника голови Луганської облради Харіна Є. кримінальних справ щодо закликів до насильницької зміни державної влади, територіальної цілісності та суверенітету, я отримав лише відписки, які свідчили про відсутність політичної волі у керівництва СБУ.

Нещодавно в окупованому Луганську відбулася зустріч місцевих представників іноземного військового формування «донські козаки» «ЛНР» з депутатом Державної Думи РФ Віктором Водолацьким.Під час зустрічі місцеві посіпаки звернулися з клопотанням щодо опрацювання можливості їх входження в структуру «Всевеликого війська Донського».

Відповідний документ підписали члени самопроголошеної «Ради отаманів «ЛНР».

На думку підписантів, входження місцевого осередку іноземного військового формування «донські козаки» до складу «Всевеликого війська Донського» стане «одним з реальних кроків інтеграції народу Донбасу до складу Російської Федерації».

Присутній на засіданні депутат Держдуми РФ Віктор Водолацкий заявив, що це звернення розглянуть на найближчійРаді отаманів при президенті Росії. Він також заявив, що «для справжніх козаків немає меж, і той факт, що їхні землі розділені на Ростовську, Волгоградську, Луганської та Донецької областей - нічого не означає».

Історично «Всевелике Військо Донське» поділялося на 10 округів, в основному на території сучасних Ростовської та Волгоградській областей (Російська Федерація), а також Луганській та Донецької областей (Україна).

Згідно п. 8 Статуту «Всевеликого Войска Донского», далі мовою оригіналу: «Войско Донское - самостоятьельное ВОЙСКОВОЕ (!) казачье общество,… расположенное на территориях Волгоградской и Ростовской областей в пределах границ, согласовніх с органами гос. Власти».

Небезпека цієї ситуації полягає в тому, що згідно Статуту означеного товариства (п. 25), кандидатура керівника т. зв. «округа» виноситься на узгодження та призначається безпосередньо Президентом РФ, що є фактом прямого втручання у внутрішні справи України.

«Всевелике Військо Донське», очолюване Водолацьким об'єднує т. н. «реєстрових» козаків, тобто тих, хто перебувають на державній службі відповідно до Федерального закону від 05 грудня 2005 р. N 154-ФЗ «Про державну службу російського козацтва», а його Статут затверджено Указом Президента РФ від 17 червня 1997 р. № 612.

Свого часу, завдяки зусиллям ГІ «Права Справа», вдалося заблокувати організаційне оформлення місцевого осередку іноземного військового формування «донські козаки» у загальну структуру «Всевелике Військо Донське».

Нагадаю, 6 вересня 2009 року у Луганську в приміщенні ліцею іноземних мов відбулося зібрання делегатів т. зв. «донських козаків» у кількості 71 делегата. На зібранні, яке носило закритий характер, був присутній заступник голови Луганської обласної ради Харін Є. Головним питанням цього зібрання було створення на теренах Луганської області т.зв. «округа Всевеликого Войска Донского», керівні структури якого знаходяться у іноземній державі – РФ.

У своєму виступі на цьому зібранні заступник голови Луганської обласної ради Є. Харін заявив наступне: « И никто не отрицает: Луганская область -это была территория «Всевеликого войска Донского». Но мы говорим: это территория Украины. Как сложилось, какая сволочь подписала… - это один вопрос. Будем работать в этом поле. Но ваших интересов никто никогда не предавал и не предаст».

Незважаючи на закритий характер зібрання серед аналітичному відділу ГІ «Права Справа» вдалося отримати документальне підтвердження провокативних та антидержавних дій представників т. зв. «донських козаків».

На підставі отриманих документів я, Снєгирьов Д., 21 вересня 2009 року звернувся до голови СБУ Наливайченка, генерального прокурора Потебенька О. та міністра юстиції Оніщука М. із заявою про порушення проти учасників зібрання та заступника голови Луганської облради Харіна Є. кримінальних справ згідно діючого законодавства щодо закликів до насильницької зміни державної влади, територіальної цілісності та суверенітету України. Крім того, я вимагав перевірити зареєстровані об’єднання «донських козаків» щодо відповідності їхньої діяльності задекларованим програмовим засадам згідно норм чинного законодавства України на момент створення незаконних військових формацій на теренах України.

СБУ відреагувала на моє звернення щодо функціонування на території України незаконних іноземних воєнізованих формувань та не допустила в’їзду на територію України отамана Донецького округа «Всевеликого войска Донского» Віктора Дем’яненка.

5 жовтня 2009 року при проходженні митниці на українсько-російському кордоні отаману Донецького округа «Всевеликого войска Донского» Віктору Дем’яненку заборонили в’їзд в Україну. За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа», отаман направлявся в Луганську область на зустріч з «донськими козаками», які мешкають на теренах Луганської області, та віз з собою нагороди та грамоти «Всевеликого войска Донского» козакам, які «відзначилися» під час візиту на Україну патріарха Московського Кирила.

Утім, змушений констатувати, що незважаючи на неодноразові звернення в СБУ із заявами про порушення проти учасників зібрання та заступника голови Луганської облради Харіна Є. кримінальних справ щодо закликів до насильницької зміни державної влади, територіальної цілісності та суверенітету, я отримав лише відписки, які свідчили про відсутність політичної волі у керівництва СБУ.

В свою чергу ГІ «Права Справа» запевняє представників силових структур України і проросійські сили, які поки ще функціонують на теренах України, що і надалі послідовно та наполегливо буде протидіяти всіма можливими засобами спробам деструктивних антиукраїнських сил, які зазіхають на територіальну цілісність та суверенітет України.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини