xcounter
Calendar Icon

З Росії в ОРДЛО йдуть військові колони

13.07.2021 10:40

Варто зазначити, що місію ОБСЄ не допускають до районів проведення так званих командно-штабних навчань, щоб виключити витік інформації про кількість техніки, кількості особового складу, легенди проведення цих навчань.

На території ОРДЛО блокується робота місії ОБСЄ, тим часом з Росії йдуть військові колони.

Щодо блокування роботи місії ОБСЄ. З чим це пов'язано? Зараз в ОРДЛО проходять командно-штабні навчання 1-го і 2-го армійських корпусів бойовиків. Зокрема поблизу селищ Круглик, Мирне, Шимшинівка - це окупований Лутугинський район Луганськох області - зосереджена велика кількість бронетехніки, близько 200 одиниць, це критична кількість бронетехніки для такого рівня навчань.

Зокрема, спостерігачі ОБСЄ повідомили про зафіксовану безпілотником на окупованій території Луганської області бойову техніку окупантів, а саме: поблизу Шимшинівки – 11 танків, 26 броньованих машин; поблизу Мирного – 30 танків, 9 самохідних гаубиць, 18 буксированих гаубиць, 101 броньована бойова машина; поблизу Круглика – 30 танків.

Аналогічна ситуація відбувається на окупованих територіях Донецької області. Безпілотник ОБСЄ зафіксував наступне скупчення ворожої техніки: поблизу Бойківського – 8 танків Т-64; на території Роздольного – 23 бойові машини піхоти (БМП); поблизу Кальміуського – 6 бойових броньованих машин, 1 самохідна гаубиця 2С1 «Гвоздика».

Варто зазначити, що місію ОБСЄ не допускають до районів проведення так званих командно-штабних навчань, щоб виключити витік інформації про кількість техніки, кількості особового складу, легенди проведення цих навчань.

В свою чергу глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Яшар Халіт Чевік звернувся до Постійної ради ОБСЄ в зв’язку з триразовим збільшенням порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Він зазначає, що розширилася географія бойових дій вздовж лінії зіткнення, а випадків більш широкого застосування смертельної і руйнівної зброї стало помітно більше. Крім цього, в ОБСЄ також підкреслюють, що в результаті обстрілів стали частіше страждати об’єкти цивільної інфраструктури.

При цьому місцеві джерела ГІ «Права Справа» зафіксували проходження колон з території Росії на територію окупованих районів Луганської області. Ця інформація була доведена до українських спецслужб.

Показово, що на окупованих територіях знову заговорили про «Новоросії».

На тлі проведення цих навчань звучать заяви ватажків «ЛДНР», зокрема, Пасічника і Пушиліна про можливість реінкарнації проекту так званої «Новоросії». Подібні заяви свідчать про те, що російські куратори погодилися на план виходу або блокування роботи ТКГ і , відповідно, виконання Росією взятих на себе зобов'язань щодо імплементації положень Мінських домовленостей.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини