xcounter
Calendar Icon

Французькі депутати в анексованому Криму і окупованому Донбасі: хто вони?

27.09.2021 09:05 (Оновлено 27.09.2021 в 09:05)

Днями слідчі Служби безпеки України відкрили кримінальне провадження за фактом незаконних виборів до Держдуми РФ, які відбулися на території анексованого Криму.

Варто зауважити, що на "виборах" до Держдуми РФ в якості "міжнародних спостерігачів" були присутні Мішель Вуазен,екс-керівник французської делегації в Парламентській асамблеї ОБСЄ та депутат Національних зборів Франції Жером Ламбер.

Вуазен під час перебування на території анексованого Криму заявив, що хотів би щоби влада його країни якомога швидше визнали Крим частиною Росії. "Я б хотів, щоб це (визнання Францією Криму частиною Росії) сталося якомога швидше", - заявив він.

Примітно, що це не перший випадок участі громадян Франції в якості "міжнародних спостерігачів" у виборчому процесі на території анексованого Криму та окупованих районів Луганської і Донецької областей.

В березні 2014 року на території анексованого Криму і окупованого Донбасу перебував депутат від французького Національного фронту Емерік Шопрад. Шопрад є відповідальним за міжнародні зв'язки Національного Фронту. Він є давнім соратником антиукраїнського діяча Алєксандра Дугіна.

З 22 по 25 липня 2014 року, група французьких парламентаріїв у складі депутатів Тьєррі Мар'яні та Ів Поццо ді Борго,які представляли партію Ніколя Саркозі "Республіканці", відвідала анексований Крим. Вони стали першими європейськими депутатами, що побували на півострові після того, як його анексувала Росія.

У березні 2015 року депутат Європарламенту (ЄП) від Франції Жан-Люк Шаффхаузер виступив з ініціативою провести в окупованому Донецьку "міжнародний" форум "Донбас: вчора, сьогодні, завтра", присвячений обговоренню подальших шляхів розвитку самопроголошених "ЛДНР".

У липні 2015 року Тьєррі Мар'яні незаконно перебував в Криму в складі французької делегації , до якої крім нього увійшли Ніколя Дуйк і Мішель Войсін.

У квітні 2018 року Жюльєн Рошеді (Julien Rochedy), колишній лідер "Національного молодіжного фронту" приймав участь в російському "Четвертому Ялтинському міжнародному економічному форумі"

У листопаді 2018 року на "загальних виборах" в "ДНР" в якості "міжнародних спостерігачів" були ідентифіковані наступні громадяни Франції:

1. Ніколя Дуйк (Nicolas Dhuicq), партія"Республіканці" (The Republicans)

2. Жюльєн Рошеді (Julien Rochedy), колишній лідер "Національного молодіжного фронту", молодіжного крила французького "Національного фронту".

3. Алексіс Таррейд (Alexis Tarrade), партія "Республіканці" (The Republicans)

4. Квентін Веркруйс (Quentin Vercruysse), партія "Республіканці" (The Republicans)

5. Мішель Войсін (Michel Voisin), партія "Республіканці" (The Republicans)

Крім того, у якості "міжнародних спостерігачів" були зафіксовані громадяни Франції Тьеррі Мар'яні (Thierry Mariani),співголова асоціації "Франко-російській діалог", Ніколя Мірковіч та Ксав'є Моро.

Співголовою асоціації "Франко-російській діалог" з російського боку є Владімір Якунін, міліардер із оточення Путіна. Протягом тривалого періоду Тьеррі Мар'яні очолював групу дружби між парламентами Франції і України. Потім він засудив Помаранчеву Революцію, а у подальшому підтримував Януковича.

Ніколя Мірковіч (Nikola Mirkovic), очолює асоціацію "Захід - Схід" (Association "West - East"). Асоціація займається збором коштів для потреб "ЛДНР" під виглядом надання "гуманіторної допомоги".

Ксав'є Моро (Xavier Moreau), має подвійне французько-російське громадянство, власник Московського холдингу "Сокіл", в якому працюють колишні військовослужбовці військ спеціального призначення Франції. Забезпечує консультування і безпеку французьких компаній на території РФ.

Ці матеріали будуть надані РНБО для вирішеня питання про впровадження санкцій щодо організаторів та учасників виборів до російських органів влади на території тимчасово окупованого Криму.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини