xcounter
Calendar Icon

"Чому я не можу схуднути?": три перешкоди на шляху до стрункості

22.10.2021 11:00
Светлана Фус, «Facebook»

​​Чому я не можу схуднути? - це питання я чую досить часто від людей, які вважають, що ведуть здоровий спосіб життя, займаються фітнесом, плавають, ходять в тренажерний зал і т. п.

І ще вони їдять низькокалорійну їжу, змінюють гамбургери на салат, солодощі на фруктовий коктейль, навіть спеціально шукають суперпродукти, їдять менше і обмежують себе в їжі (найгірше рішення по харчуванню!). Але вага не тільки залишається, але іноді і додається потроху. Ви, можливо, теж задаєте собі це питання?

Причин такого стану може бути багато. Це і гормональні проблеми, і невідповідні тренування, і неправильний режим харчування, і недостатній обсяг їжі… Але є ще одна причина невдалих спроб нормалізувати свою вагу - регулярне споживання продуктів, які зазвичай вважаються здоровими, але, насправді, можуть підносити неприємні сюрпризи. Не кожен «здоровий» продукт може бути корисним і приносити бажаний результат. На таких продуктах часто написано" light", "fit" і" slim " і інгредієнти начебто корисні і зрозумілі. Прикладів можна навести багато: протеїнові та енергетичні батончики, готові сніданки, модні ізотонічні освіжаючі напої, енерготоніки та багато інших. Вони знайдуться в наш час в будь-якому продуктовому магазині.

Отже, важливо знати, які продукти можуть ускладнити втрату зайвої ваги та малокорисні. Хоча вони орієнтовані саме на тих, хто піклується про свою фігуру.

1. Продукти, призначені для схуднення.

У версії "light" можна знайти практично будь-який харчовий продукт. У продажу є знежирені молочні продукти, солодощі без цукру, пластівці, що сприяють втраті зайвих кілограмів, мюслі і гранола, м'ясо з низьким вмістом жиру, дієтичні напої і багато інших продуктів з подібними маркуваннями. Якщо така їжа частий гість в раціоні, потрібно задатися питанням: а скільки корисних нутрієнтів вони містять? Яким способом виготовлені? Чи будуть вони забезпечувати організм мінералами і вітамінами? І найважливіше - як буде організм на них реагувати? Перевірити просто. Приберіть їх зі свого раціону на місяць та замініть натуральною їжею і подивіться на результат.

2. Фрукти.

Це корисні продукти. Всі про це знають, тому активно включають в своє харчування. Але в результаті надмірне споживання фруктів може стати причиною збільшення ваги або відсутності результату при спробі знизити надлишкову вагу.

Якщо фруктами, а особливо сухофруктами часто перекушувати, пити соки замість води, можна отримати надмірну кількість глюкози і фруктози. Важливо пам'ятати про те, що проблема зовсім не в калоріях, як вважають багато, а в провокованих перепадах рівня глюкози в крові. А фруктоза у великих кількостях перетворюється в жири і поповнює запаси підшкірного жиру. Фрукти потрібно їсти, в них дійсно багато корисних речовин, але використовувати їх треба в помірних кількостях. І вибирати ті, де менший вміст цукру. У день, при змішаному харчуванні, їх бажано використовувати не більше ніж 250 – 300 г.

3. Йогурт.

Знежирені йогурти та йогурти з добавками знають всі. Купуючи такі йогурти ми переконані, що це здорове і цінне ласощі. Але правда зовсім інша - перші не дають ситості і можуть містити в якості загусника крохмаль. Другі мають не тільки більш високий вміст цукру, але додавання круп'яних, фруктових, а особливо шоколадних наповнювачів дасть ще більше калорій.

Також багато хто думає, що від натуральних йогуртів без наповнювачів не поправляються. І п'ють їх по 0.5 літра в день, а то і більше. Кисломолочні продукти повинні бути тільки частиною всіх продуктів тваринного походження. І це їжа, причому з високим інсуліновим індексом. Тому 200 мл йогурту в день досить при наявності м'яса, риби і яєць в денному раціоні.

Харчування для досягнення адекватної ваги не повинно включати в себе "дієтичні винаходи", модні закуски і деякі готові продукти, які іноді тільки за назвою призначені для того, щоб допомогти нам схуднути. В першу чергу необхідно вибирати натуральні і необроблені продукти, знати свою міру і бути більше обізнаними про правильне харчування.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини