xcounter
Calendar Icon

Кінбурська коса: у пошуках найкращих рішень

27.10.2021 09:10
Дара Шполянська, «Telegram»

Прийшов час досягти домовленостей, і на цьому зійшлися керівники всіх зацікавлених органів управління на території Кінбурнської Коси.

У суботу, 23 жовтня, в рамках програми президента по висадженню дерев, на Кінбурській косі відбулася акція, у якій прийняли участь працівники Очаківського лісництва, Миколаївської районної адміністрації, Покровського старостинського округу, та Національного парку Білобережжя Святослава.

Останнім часом дуже багато розмов йдеться навколо земельної ситуації на Кінбурні. Спираючись на висновки експертів можна констатувати факт повного безладу в питаннях законності користування землями усіма землероспорядниками та землекористувачами Кінбурнського півострова.

Ситуація, яка розгорнулася навколо земельних питань, дійшла до межі - як було, та як має бути. Поштовхом до виявлення обставин стало розробка Очаківською ОТГ нового генерального плану сіл Василівки, Покровки, та Покровського. Багато років, через складні природні, географічні, соціальні та економічні умови територія Кінбурну була “відрізана” від якісного адміністративного управління, що й сформувала негативну картину.

Завдяки увазі до ситуації місцевих мешканців, небайдужих громадян, депутатів, керівників Очаківської ТГ, району та області, обставини, що загрожують неправомірними діями навколо цінних земель Кінбурну, були розкриті та розголошені. Прийшов час досягти домовленостей, і на цьому зійшлися керівники всіх зацікавлених органів управління на території Кінбурнської Коси. Під час акції відбулася ознайомча зустріч між головою Миколаївською районною адміністрацією - Ігорем Мухарським, новим директором НПП Білобережжя Святослава - Віктором Ковалем, керівником Кінбурнського лісництва - Володимиром Туровським, та Старостою Покровського старостинського округу - Юрієм Литвиненко.

Керівники обмінялися баченням виходу із склавшоїся ситуації, поділилися досвідом, висловили точки зору на подальший розвиток, та дійшли згоди, щодо напрямку подальших дій. Усі погодилися із необхідністю провести повну інвентаризацію земель та майна. Виділити межі всіх ділянок в натурі, отримати кадастрові номера та надати усім громадянам можливість побачити їх у публічній кадастровій карті України. Потім розробити проект подальшого розвитку територій з урахуванням соціальних, екологічних, економічних, туристичних потреб та особливостей території.

Натомість Юрій Литвиненко наголосив, що керівництво Очаківської територіальної громади вважають своєю основною ціллю забезпечити населення Кінбурну максимально комфортним соціальним обслуговуванням, та створити сприятливі умови для економічного розвитку. При цьому висловив розуміння необхідності збереження природоохоронних статусів та недоторканності заповідних територій.

В свою чергу директор національного парку Віктор Коваль роз’яснив, що згідно із законодавством України, територія парку не може бути зменшена жодними рішеннями, та має бути внесена у державні реєстри у відповідності до меж та площі згідно указу президента та проекту організації території.

Підсумувавши зустріч, голова Миколаївської РДА Ігор Мухарський запевнив всіх учасників, в тому, що керівництво району та області зацікавленні у найефективнішому вирішенні склавшоїся ситуації, розробці колегіального перспективного плану розвитку території в цілому з урахуванням потреб та можливостей всіх учасників процесу, та згідно вимог чинного законодавства.

Місцеві жителі громади згодні з таким планом дій керівників державних та місцевих органів управління, готові прийняти активну участь у розробці перспективного плану розвитку території, та мають надію, що Кінбурнський півострів на багато століть збереже свою унікальну природну цінність.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини