xcounter
Calendar Icon

У президента надумали боротися з бідністю – українці напружились

10.01.2022 16:12 (Оновлено 10.01.2022 в 16:12)

В офісі президента заговорили про продуктові картки людям, що потребують допомоги.

Нещодавно радник президента з економічних питань Олег Устенко підтвердив можливість введення в Україні продуктових карток для «незаможних громадян». Пан Устенко заявив, що через удорожчання російського газу ціни на продукти полетіли вгору і ОП розглядає варіант підтримки людей через додаток «Дія»

За стандартами ООН, якщо людина витрачає на проживання та продукти харчування суму меншу, ніж 5 дол. США на день, а на місяць – меншу, ніж 150 дол. США, то вона живе за межею бідності. Якщо ж ці суми складають, відповідно, 1,25 та 37,5 дол. США, то наступає поріг злиднів. В Україні ще у 2017 р. за даними ООН за межею бідності проживали від 60% (березень) до 80% (серпень) населення», а враховуючи, що економічна ситуація станом на 2022р. в нас тільки погіршується, то цю очевидну проблему не змогли проігнорувати навіть «слуги».

Смартфон як ознака громадянства?

Цікаво і водночас абсурдно виглядають заяви чиновників, що боротьба «з бідністю» буде здійснюватися через додаток «Дія». Невже в офісі президента не розуміють, що в багатьох людей, зокрема пенсіонерів, банально телефони з кнопками? Як пенсіонери з пенсією в 2 тис. грн. мають купувати собі смартфони? Той самий Устенко говорить, що картки будуть за аналогом американських у вигляді е-підтримки на кшталт «Вовиної тисячі» і нічого не говорить, що влада так і не розробила алгоритм отримання цих обіцяних за вакцинацію грошей людям «без смартфона». То як бути тим, хто не має телефона з «додатком», що їм робити?

Економічна криза і зростання цін – чому слуги ігнорували очевидне?

Те, що ціни постійно зростають бачили всі українці, окрім влади. Саме таке враження складається після почутих заяв чиновників. Невже раніше не чули в ОП, що пекарі б’ють тривогу, бо вже взимку українці отримають дорогий і неякісний хліб через не контрольований експорт, відсутність запасів і можливостей зберігати зерно в дрібного і середнього виробника? Невже не бачили, що ціна на олію вища ніж у Франції, де соняшник навіть не вирощують? Невже не знали, що рівень інфляції знецінює всі «надбавки», а на мінімальну пенсію навіть вмерти не можна бо її не вистачить на похорон? Зрозуміло, що при «гречці по 12 і скумбрії по 8», для слуг повною несподіванкою виявилася економічна криза, але не можна ж так перегравати. Нагадаю, державні резерви в Україні пусті і ніхто й не переймався їх наповненням, не кажучи, щоб врешті надавати по зубам тим щурам, які вже давно не тільки зерно з’їли, а ще й пальне з комор позливали…

Щодо газу вітчизняного видобутку – це окрема трагічна історія. Прем’єр ще поза минулого року, коли укладалися угоди щодо видобутку українського газу по прихованих від громадськості угодам, запевняв, що в галузь додатково залучать 12 млрд., що збільшиться видобуток, що Україна отримає великі преференції і т. д. А по факту, знову обман: видобуток скоротився, додаткових робочих місць нема, де поділися гроші невідомо. Більше того, навіть про вугілля не змогли подбати вчасно, гумористи.

Що робити і хто винен – одвічні питання української влади.

Очевидно, що ні в уряді, ні в офісі президента, ні, тим паче, в парламенті немає відповідей на питання «що робити». Там не можуть ще й досі усвідомити масштабів кризи, не те щоб почати вирішувати глобальні проблеми. А проблеми вже є і будуть ще більші, тож відосиками їх не вирішити. Тут потрібні кардинальні зміни в програмі уряду, але спочатку ту програму треба написати, а писати нікому.

Тож єдине, що можна «порадити» владі, яка не хоче визнавати очевидне – йти на позачергові парламентські вибори, формувати новий уряд і спробувати зробити все, щоб врятувати країну. Чим довше ігнорувати реальність, тим страшніше будуть наслідки для кожного українця. Ми і так вже побили власні рекорди, якщо тільки за минулий рік з країни втекло 600 тис. українців, а кожен другий мріє бути серед них.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини