xcounter
Calendar Icon

В уряді побачили економічну кризу в державі, але заяви чиновників викликають ще більші хвилювання

18.01.2022 13:00 (Оновлено 18.01.2022 в 16:38)

Після того, як радник президента з економічних питань Олег Устенко підтвердив можливість введення в Україні продуктових карток для «незаможних громадян» експерти заговорили про провальність такого плану. Заяви представників Банкової щодо розгляду варіанту підтримки людей через додаток «Дія» викликали додаткову хвилю занепокоєнь. Чому виникла ситуація, яку не можливо ігнорувати. Як так вийшло, що влада провалила поставлені перед нею завдання? Але про все по порядку.

Бідність, як наслідок невиконання державою своїх функцій

На державу покладено різні функції і одна з внутрішніх – економічна. Її суть полягає в регулюванні сфери економічних відносин, створення умов для розвитку виробництва, підприємницької діяльності та прогнозуванні розвитку економіки. Але чи справляється наша держава в особі конкретних людей з цим завданням? Очевидно, що ні. І стан вітчизняної економіки, який чітко прослідковується у відсотку бідних людей, тому ральний доказ.

За стандартами ООН, якщо людина витрачає на проживання та продукти харчування суму меншу, ніж 5 дол. США на день, а на місяць – меншу, ніж 150 дол. США, то вона живе за межею бідності. Якщо ж ці суми складають, відповідно, 1,25 та 37,5 дол. США, то наступає поріг злиднів. В Україні ще у 2017 р. за даними ООН за межею бідності проживали від 60% (березень) до 80% (серпень) населення", а враховуючи, що економічна ситуація станом на 2022р. в нас тільки погіршується, то, відповідно, цю очевидну проблему не змогли проігнорувати навіть "слуги"

Смартфон як ознака громадянства?

При такому високому відсотку бідного населення абсурдно виглядають заяви чиновників, що боротьба зі злиднями буде здійснюватися через додаток "Дія". Невже в офісі президента не розуміють, що в багатьох людей, зокрема пенсіонерів, банально телефони з кнопками? Як пенсіонери з пенсією в 2 тис. грн. мають купувати собі смартфони? Нам пояснюють, що картки будуть за аналогом американських у вигляді е-підтримки на кшталт "Вовиної тисячі" і нічого не говорять, що влада ще й досі не розробила алгоритм отримання обіцяних за вакцинацію грошей людям "без смартфона". То ж питання електронних карток на продукти взагалі виглядають безперспективно для українців.

Чому «слуги народу» ігнорували очевидне?

Те, що ціни постійно зростають бачили всі українці, окрім влади. Невже раніше не чули в ОП, що пекарі б'ють тривогу, бо вже взимку українці отримають дорогий і неякісний хліб через не контрольований експорт, відсутність запасів і можливостей зберігати зерно в дрібного і середнього виробника і зростання ціни на газ? Невже не бачили, що ціна на олію вища ніж у Франції, де соняшник навіть не вирощують? Невже не знали, що рівень інфляції знецінює всі "надбавки", а на мінімальну пенсію навіть вмерти не можна бо її не вистачить на похорон?

Зрозуміло, що при "гречці по 12 і скумбрії по 8", для слуг повною несподіванкою виявилася економічна криза, але не можна ж так перегравати. Нагадаю, державні резерви в Україні пусті і ніхто й не переймався їх наповненням, не кажучи, щоб врешті надавати по зубам тим щурам, які вже давно не тільки зерно з'їли, а ще й пальне з комор позливали…

Щодо газу вітчизняного видобутку – це окрема трагічна історія. Прем'єр ще поза минулого року, коли укладалися угоди щодо видобутку українського газу по прихованих від громадськості угодам, запевняв, що в галузь додатково залучать 12 млрд., що збільшиться видобуток, що Україна отримає великі преференції і т. д. А по факту, видобуток скоротився, додаткових робочих місць нема, де поділися гроші невідомо, підземні сховища не заповнені, про вугілля не подбали вчасно. І, як результат – пряма загроза енергетичного колапсу в середині опалювального сезону.

Не контрольований експорт аграрної продукції, зменшення запасів, відсутність грошей на закупівлю і поповнення державних резервів, корупція, провальна кадрова політика і безкарність можуть привести до чергового лиха і важких наслідків в період найбільшого загострення конфлікту з Росією і загрози повномасштабного вторгнення. А оптимістичні прогнози без адекватних дій представників влади, на тлі сьогодення, виглядають трагікомічною спробою заховатися від реальності.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини