xcounter
Calendar Icon

НСК «Олімпійський» досі не може приймати чемпіонати з багатоборств чи легкої атлетики: у Жана Беленюка запропонували реформу

Національний олімпійський комітет України у випадку, якщо його очолить на прийдешніх виборах олімпійський чемпіон Токіо-2020, народний депутат Жан Беленюк, планує реформу клубної системи, адже види спорту мають свою основу в провідних країнах саме з університетських лав. Про це заявив виконувач обов'язків президента Федерації легкої атлетики України Євген Пронін, відповідаючи на питання журналіста «FaceNews.ua» під час презентації програми кандидата на пост президента НОК.

Водночас Пронін наголосив, що реформа цієї галузі відбуватиметься поетапно, і пояснив чому.

«Щодо клубної системи. Перше: ми не можемо піти в Верховну Раду і прийняти законопроект про зміну до Закону України «Про фізичну культуру і спорт». Мовляв, «до побачення, Радянський Союз». Це так не працює – мають бути перехідні положення. Тому що люди, які ще там є, їм треба гарантію дати, що вони будуть там, і що це краще, ніж було раніше. Друге: всі чомусь забувають про масовий спорт. Його раніше остерігались, і дійшло до того, що будь-яка приватна компанія (для прикладу, міжнародний біговий марафон Wizz Air Marathon, - Ред.) збирає набагато більший марафон і популярніший, ніж будь-який чемпіонат з легкої атлетики. А все тому, що не взаємодіємо. Чому не можна на ці марафони відправити наших іменитих легкоатлетів, побігти разом із непрофесіоналами, і ті б доторкнулися до чемпіонів. А потім у відповідь прийшли на НСК «Олімпійський» і відвідали легкоатлетичні змагання», - поділився своїми думками Пронін.

У зв’язку з останнім піднімається проблема сертифікації стадіону. При тому, що НСК «Олімпійський» є найбільшим і найкрутішим спортивним об’єктом, він і досі не має категорії сертифікації міжнародної легкоатлетичної спортивної споруди. У зв’язку з цим на стадіоні не можна провести навіть рівень чемпіонату України. Аби провести чемпіонат з легкої атлетики, наші спортсмени їздять в Луцьк.

«Стадіон не сертифікований. Легкоатлет не має арени для розминки, немає де метати (диск, спис, молот, - Ред.), штовхати (ядра, - Ред.). НСК – найбільший, найкрутіший об’єкт цього не має. Немає навіть локацій, де спортсмени можуть розміщуватися у випадку проведення чемпіонату України або Європи з багатоборств чи легкої атлетики. У нас є роздягальні для футболістів і все», - констатує проблему Пронін.

У свою чергу президент Федерації хокею України Георгій Зубко погодився, що наразі освіта в Україні відірвана від спорту.

«На базі університетів створюються потужні спортивні колективи, особливо в командних видах спорту. Це питання на опрацюванні. Як тільки будуть напрацювання – ми дамо на осуд спортивному товариству. Точно потрібні наукові знання, особливо університетів. Для спільного розуміння руху вперед», - резюмував Зубко.

Читайте також: Боротьба за крісло президента НОК: Жан Беленюк викликав на дебати Гутцайта (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини