xcounter
Calendar Icon

"Це шок": олімпійський чемпіон і нардеп Беленюк відповів президенту МОК, який виправдав тероризм РФ (відео)

16.11.2022 17:48 (Оновлено 16.11.2022 в 17:48)

Олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби та чинний народний депутат Жан Беленюк прокоментував резонансну заяву президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томаса Баха, який напередодні на саміті G20 виступив проти відсторонення росіян від міжнародного спорту через військову агресію. Бах закликав світових лідерів включити пункт про "спортивну нейтральність" в підсумкову заяву після завершення саміту.

"Якщо спорт таким чином стане ще одним інструментом для досягнення політичних цілей, міжнародний спорт розпадеться. Олімпійський спорт потребує всіх спортсменів, які приймають правила, навіть якщо їхні країни перебувають у протистоянні чи війні. Змагання між спортсменами тільки з держав-однодумців не є надійним символом миру", - заявив Бех.

Реакцією на слова керівника МОК про те, що "спорт поза політикою", а самі спортсмени не повинні страждати через політиків, Беленюк поділився у соцмережах.

"Я не можу зрозуміти, де заява головного олімпійця нашої країни з приводу цих слів (Сергія Бубки, - Ред.)? Де заява міністра молоді та спорту (Вадима Гутцайта, - Ред.), який постійно розповідає, що у них відмінна комунікація, вони працюють постійно 24 на 7 для допомоги українським спортсменам, для просування проукраїнської позиції?", - сказав Беленюк.

Також у коментарі до свого посту Жан Беленюк додав, що українські спортсмени були шоковані словами президента МОК.

"Заява Томаса Баха - це шок для українських спортсменів, а відсутність реакції керівників українського спорту робить цей шок трагедією", - наголосив спортсмен і політик.

Нагадаємо, що 17 листопада відбудуться вибори президента Національного олімпійського комітету. Сергій Бубка після 17 років на цій посаді не буде переобиратися на новий термін. Серед основних кандидатів на цю посаду олімпійський чемпіон Токіо-2020 і народний депутат Жан Беленюк та олімпійський чемпіон Барселони-1992 і міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. Минулої неділі, 13 листопада, вони мали би зустрітися на дебатах, але Гутцайт їх проігнорував.

Читайте також: НСК «Олімпійський» досі не може приймати чемпіонати з багатоборств чи легкої атлетики: у Жана Беленюка запропонували реформу
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини