xcounter
Calendar Icon

Нові потужні землетруси на кордоні Туреччини і Сирії: з’явились відео руйнувань, люди під завалами

20.02.2023 21:00 (Оновлено 20.02.2023 в 21:01)

У зоні поблизу кордонів Туреччини і Сирії знову стався потужний землетрус. Як повідомляє Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр на своєму офіційному сайті, його магнітуда склала 6,4. Поштовхи були зафіксовані о 20:04 за тамтешнім часом (19:04 за Києвом).

У Туреччині оголошено загрозу цунамі після землетрусу. Тільки сьогодні закінчились рятувальні роботи в більшості провінцій Туреччини, які постраждали від землетрусу 6 лютого.

Читайте також: Відлуння землетрусу в Туреччині дійшло до двох українських АЕС

Епіцентр лиха недалеко від кордону з Сирією, а саме у провінції Хатай. Землетрус відчувався також у Лівані, Сирії, на Кіпрі та в Ізраїлі.

Глибина землетрусу склала 10 кілометрів. Центральна точка землетрусу розташована приблизно в 14 кілометрах він Антак’ї, де два тижні тому були потужні поштовхи.

Як пише Reuters, у Антак’ї внаслідок сьогоднішнього землетрусу є нові руйнування. ЗМІ також пишуть про відсутність електропостачання в провінції Хатай.

Кадри руйнувань після нового землетрусу у Туреччині:

На цьому відео - паніка в аеропорту турецького Хатаю під час нового землетрусу.

Магнітуда 6,4 стала найбільшою з 6 лютого. У той день, під час трагічних подій, було зафіксовано п’ять землетрусів з показником магнітуди від 6,0 до 7,8. Глибина складала від 5 до 40 кілометрів.

Нагадаємо, що 6 лютого у Туреччині та Сирії сталися кілька землетрусів, після яких слідувало ще безліч афтершоків. У земній корі один із розломів досяг в глибині близько 30 метрів. Станом на зараз кількість жертв перевалила позначку в 45 тисяч.

Як відомо, Апокаліптичне відео наслідків землетрусу в Сирії та Туреччині: всюди зруйновані будинки, дим, крики людей
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини