xcounter
Calendar Icon

YouTube просуває "вагнерівців": що відомо з розслідування The Sunday Times

16.04.2023 22:05 (Оновлено 16.04.2023 в 22:05)

Журналісти знайшли цілий плейлист "Вагнера" на YouTube, в основному - реп-пісень, десятки пропагандистських роликів, в тому числі такі, що містять заклики приєднуватися до угруповання.

Є також докази того, що алгоритм YouTube використовується для підживлення проросійської дезінформації. Коли відеоролики "вагнерівців" на платформі закінчуються, глядачі перенаправляються на все агресивніші відеоролики про групу терористів.

Автори розслідування вказують, що розміщення таких відео вже порушують принципи спільноти YouTube. Понад те, на думку експертів, ролики "Вагнера" порушують і закон США про санкції.

Деякі ролики, переглянуті користувачами по кілька мільйонів разів, були завантажені через канали кремлівських ЗМІ, власники і кореспонденти яких теж перебувають під американськими санкціями.

Як вже вище зазначалося, такі промо-ролики ПВК "Вагнер" мають по 3-4 мільйони переглядів. YouTube пропускає пісні "вагнерівців", що містять, в тому числі, заклики до російської влади дати найманцям "більше снарядів".

Разом з тим компанія вже відреагувала на запит журналістів The Sunday Times і видалила деякі ролики, зокрема відео із зазначеними банківськими реквізитами ПВК. Те ж зробив TikTok після звернення ЗМІ.

"Вміст, призначений для похвали, просування або допомоги войовничим екстремістським або злочинним організаціям, заборонений на YouTube. Google прагне дотримуватися законів США про санкції і застосовує відповідні політики відповідно до своїх умов обслуговування", - відповіли журналістам в YouTube.
Читайте також: Пригожин назвав росіянок "бабами", усім громадянам пригрозив "кувалдою Вагнера", і заодно закрив "чуму YouTube"
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини