xcounter
Calendar Icon

Ілон Маск чіпує людину в прямому ефірі: Neuralink вживлять у мозок пацієнта

Компанія Ілона Маска планує провести пряму трансляцію операції з вживлення чіпа Neuralink у мозок пацієнта. Про це пише Cybernews.

У рамках цього проекту мільярдер оголосив, що першим одержувачем мозкового імпланту стане пацієнт із тетраплегією чи паралічем нижніх кінцівок. Очікується, що ця подія відбудеться цього року.

Незважаючи на це, Маск не уточнив точну кількість учасників першої фази клінічних випробувань на людях, а також не розкрив подробиці відбору піддослідних пацієнтів.

Компанія з виробництва імплантатів для мозку Neuralink Corp, співзасновником якої в 2016 році став Ілон Маск, заявила, що отримала офіційний дозвіл від американської влади на проведення тестів з людьми. Як обіцяють, такі чипи в майбутньому дозволять повернути зір сліпим, чи поставити на ноги людей з інвалідністю. Але наразі відомо лише про відносно незначні успіхи та загибель понад 1500 тварин, які були учасниками експериментів.

Технологія працює таким чином: чіпи отримують нейронні сигнали від мозку та інтерпретують їх, а після передають на інший пристрій за допомогою Bluetooth. Це виглядатиме так, ніби носій чіпу керує електронними пристроями за допомогою лише сили думки.

Докази того, що чіпи справді працюють, у компанії існують. Зокрема, Neuralink публікувала кілька відео із мавпами, які керували комп'ютером силою думки. На одному із них піддослідна мавпа силою думки грала у пінг-понг.

Повідомлялося, що внаслідок експериментів було вбито близько 1 500 тварин, у тому числі понад 280 овець, свиней і мавп. Однак точна цифра убитих тварин невідома, оскільки компанія не веде такого обліку. В перелік загиблих також не вносилися миші та пацюки, на яких також ставилися експерименти.

Однак діючі та колишні працівники Neuralink стверджували, що кількість смертей тварин є вищою, ніж потрібно. За їхніми словами, однією з причин таких результатів є вимоги Маска пришвидшити дослідження.

Читайте також: Чотирьом країнам загрожує потоп через танення льодовиків, — дослідження науковців
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини