xcounter
Calendar Icon

Підтримав агресора: Федерація волейболу закликає Борічіча покинути посаду президента ЄКВ

31.12.2023 13:23 (Оновлено 31.12.2023 в 14:07)

Федерація волейболу України закликає Александра Борічіча покинути посаду президента Європейської конфедерації волейболу. Такою є реакція на його візит до країни агресора цього четверга. Там Борічіч додумався святкувати 100-річчя російського волейболу. Про це йдеться у офіційній заяві ФВУ. Федерація також закликала інші країни-члени ЄКВ підтримати їх заяву.

"28 грудня 2023 року президент Європейської конфедерації волейболу Александр Борічіч разом із низкою представників національних асоціацій інших країн взяв участь в урочистостях, присвячених 100-річчю російського волейболу в столиці російської федерації москві. Федерація волейболу України шокована тим, що відбулося, і вважає дії пана Борічіча аморальними з усіх точок зору", - йдеться у заяві.

На цьому фото Александр Борічіч разом із президентом російської Федерації волейболу Станіславом Шевченком - святкують 100-річчя волейболу у РФ.

Александр Борічіч і президент російської Федерації волейболу Станіслав Шевченко святкують 100-річчя волейболу у РФ

Водночас Федерація подякувала Борічічу і Європейській конфедерації, оскільки за останніх вісім років український волейбол здійснив величезний прорив. Ці результати не були б можливими без фінансової і моральної підтримки ЄКВ і її президента особисто. Борічіч за цей час двічі відвідував Україну з робочими візитами, чим сприяв підняттю авторитету гри і приверненню до неї уваги в нашій державі.

Як відомо, ЄКВ так само як Міжнародна федерація волейболу (FIVB) відсторонили російську федерацію і республіку білорусь від усіх офіційних заходів під своєю егідою у відповідь на розв’язану на території незалежної суверенної держави Україна 24.02.2022 повномасштабну війну. Відтоді російські і білоруські команди не беруть участі у жодних міжнародних змаганнях під егідою ЄКВ і FIVB.

Однак 2 вересня 2023 року в Брюсселі (Бельгія) відбулася щорічна генеральна асамблея ЄКВ. До роботи в якій без попереднього погодження були допущені представники росії і білорусі. На знак протесту представники п’яти країн – Польщі, Латвії, Литви, Естонії і України – відмовилися від участі в генасамблеї.

"Свою позицію ми виклали в зверненні, яке мав зачитати делегат від Люксембургу. Однак головуючий на генасамблеї не надав йому слова, тим самим знехтувавши правами відразу п’яти колективних членів ЄКВ. Тепер, 28 грудня, пан Борічіч їде в москву і бере участь у святкуванні 100-річчя російського волейболу. Після майже двох років повномасштабної загарбницької війни, метою якої є завоювання українських територій і вбивство українців. Жертвами російської агресії вже стало близько 200 тисяч українців, серед яких близько 500 представників спорту. У числі загиблих є й представники волейболу – Василь Бердичевський, В’ячеслав Шахов, Станіслав Макайда, Олександр Боровський, Юрій Городній, Ігор Тичина. Президента ЄКВ не збентежили ні ці факти, ні те, що в урочинах у москві брав участь особисто глава ФСБ Ніколай Патрушев, головний ідеолог нинішньої війни", - йдеться у заяві Федерації волейболу України.

Цинізму ситуації додає той факт, що наступної після приїзду Борічіча ночі Україна була піддана найбільшому з початку війни обстрілу. По території нашої держави було випущено 160 ракет і дронів, якими зруйновано або пошкоджено 100 приватних будинків, 45 багатоповерхівок, школи, дві церкви, лікарні, пологовий будинок. Цей акт терору відібрав життя у 39-ти цивільних українців, зокрема в іменитого баскетболіста Віктора Кобзистого. Не виключено, що тієї миті, коли пан Борічіч повертався з москви додому, на Україну якраз летіли ворожі ракети.

"Федерація волейболу України переконана, що відвідинами російської федерації в час розв’язаної росіянами найбільшої з часів 1939-1945 років війни Александр Борічіч порушив усі морально-етичні норми, підтримкою агресора принизив Україну, українців і весь вільний світ. Ми гідно оцінюємо вклад пана Борічіча в розвиток волейболу – європейського загалом і українського зокрема. Але в час, коли на кону стоять життя мільйонів людей й існування другої за величиною європейської держави, підтримка агресора є аморальною. Федерація волейболу України закликає Александра Борічіча після такого вчинку, щоб не псувати авторитету волейболу, покинути посаду президента ЄКВ. Закликаємо інші країни-члени Європейської конфедерації волейболу підтримати заяву ФВУ", - наголошується у заяві Федерації волейболу України.

Читайте також: Російські та білоруські спортсмени повертаються до міжнародних змагань, а українці капітулюють
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини