xcounter
Calendar Icon

"Мова неважлива": віднині за використання фемінітивів світить 6 років за ґратами

За фемінітиви у Росії тепер можна влетіти на реальний термін за ґрати, адже вони тепер вважаються мовою екстремізму. Про це пишуть пропагандистські ЗМІ.

Рішення суду про визнання «Міжнародного громадського руху ЛГБТ» екстремістським у країні-агресорці навело багато галасу. Напередодні ж з'явилася інформація, що фемінітиви, згідно з рішенням Верховного суду, тепер прирівнюються до ознак, які об'єднують учасників «руху ЛГБТ». Офіційно документ ще не опублікований, проте, найімовірніше, йдеться не про традиційні для російської мови слова (такі як "руководительница", яке деякі видання приписали до «заборонених слів»), а про феміністський новояз.

Якщо зміст документа є достовірним, то за використання «нетрадиційних» фемінітивів, тобто тих, яких немає в словниках, тепер справді можна сісти у тюрму. Ніяких більше «блогерок», «авторок», «адвокаток», «поеток» та «лікарок», якщо, звісно, росіяни не хочуть вирушити за ґрати на строк до шести років (максимальне покарання, яке світить учасникам забороненого руху).

Громадянам Росії радять подумати кілька разів, перш ніж вимовляти/писати слова з суфіксами «ка» та іншими.

Читайте також: "Інформаційна війна - це не про диван більше": чому і як Ізраїль та Україна можуть програти у своїх війнах
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини