xcounter
Calendar Icon

Марафон на протезах бігла 12-річна українка в Бостоні (відео, фото)

У Бостонському марафоні в США 12-річна українка Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час ракетного удару військ РФ, пробігла 5 кілометрів на протезах. Про це повідомила тренерка Орися Данилюк для Tvoemisto.tv.

Тренерка зазначила, що Яна планувала пробігти два кілометри, а вдалося пробігти п'ять. Яна Степаненко втратила обидві ноги під час ракетного удару військ РФ по вокзалу в Краматорську.

"На марафоні дівчинка бігла, щоб зібрати кошти на сучасний протез для ветерана Олександра Рясного, який втратив ногу на війні", - говориться в повідомленні.

Йому 30 років, він із Запорізької області. Пройшов АТО, ООС і повномасштабне вторгнення РФ. Важке поранення отримав торік у вересні, осколок снаряда розірвав стегно захисника. Нині він перебуває на етапі активної реабілітації та протезування.

Протягом трьох місяців у Львові дівчинку до забігу готували фізичні терапевти та тренери бігового клубу PROBIG.

Бостонський марафон (Boston Marathon) - один з найстаріших і найпрестижніших у світі марафонських забігів, найстаріший з марафонських забігів, що проводяться щорічно.

Кожного року у Бостонському марафоні змагаються любителі та професійні бігуни з усього світу, беручи участь у гонці в гористій місцевості штату Массачусетс та у різних погодних умовах.

Змагання починалося з 15 учасників у 1897 році, а зараз ця подія приваблює в середньому близько 30 000 зареєстрованих учасників кожного року.

Читайте також: Гол Анатолію Трубіну з Бенфіки претендує на найкрасивіший в Лізі Європи (відео)
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини