xcounter
Calendar Icon

Ракетний удар по ТРЦ Кременчука: бомбардувальники летіли з Курської області, росіяни скинули 900 кілограмів вибухівки (відео)

Кількість жертв у ТРЦ "Амстор" у Кременчуці, який "русский мир" перетворив на руїни, продовжує зростати. Вже підтверджена загибель 18 людей, з яких одна померла у лікарні. Також відомо про 59 постраждалих, з яких 25 шпиталізували. Такі цифри станом на 06:50 повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

За даними прес-офіцера Держслужби з надзвичайних ситуацій Олександра Хорунжого, на момент влучення російської ракети до торгового центру там знаходилося близько 200 осіб. Точну кількість евакуйованих під час повітряної тривоги встановлюють. Водночас, в Офісі генпрокурора повідомили, що вже надійшло понад 40 заяв від мешканців Кременчука про зникнення їхніх рідних.

Під завалами торговельного центру знайшли фрагменти тіл, але поки що невідомо, належать вони одному загиблому або кільком. Тіла людей вогонь спопелив.

Ракети летіли з Курської області, росіяни скинули на ТРЦ 900 кілограмів вибухівки

За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, на приміщення ТРЦ скинули 900 кілограмів вибухівки.

"Постріл був здійснений з території Російської Федерації, з Курської області", - сказав міністр внутрішніх справ.

За даними командування Повітряних Сил ЗСУ, у кременчуцький ТРЦ окупанти влучили ракетами X-22. Снаряди випускалися з бомбардувальників Ту-22 М3 з території Курської області. Літаки злетіли з аеродрому Шайковка.

Секретар РНБО Олексій Данилов уточнив, що у Кременчук прилетіло дві ворожих ракети.

"Випущено дві ракети, одна з яких потрапила у торговий центр, інша – до міського стадіону", - сказав Данилов.

Росія вдарила по кременчуцькому ТРЦ у понеділок, 27 червня, після 16:00. Будівля повністю знищена після ракетного удару. Рятувальники продовжують розбирати завали, станом на 00:30 пожежу в "Амсторі" локалізовано на площі 10 тис. 300 м кв. До робіт від ДСНС залучено 440 осіб (в т.ч. 14 психологів) та 70 одиниць техніки.

"Ми живі": у мережі з'явилося відео, як люди намагаються врятуватися з ТЦ у Кременчуці

Реакція світу на ракетний удар по ТРЦ із людьми в Кременчуці

Про трагедію в Кременчуці говорять зараз в усьому світі. Лідери країн "Великої сімки" (G7) оприлюднили заяву з приводу удару по ТРЦ у Кременчуку, в якій ідеться про необхідність притягнути президента країни-агресорки Путіна і винних до відповідальності.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден назвав удар по Кременчуку жорстоким і заявив, що США й надалі будуть притягувати Росію до відповідальності.

"Як було продемонстровано на саміті G7, США разом із нашими союзниками та партнерами продовжуватимуть притягувати Росію до відповідальності за такі звірства та підтримуватимуть оборону України", - сказав Джо Байден.

Президент Франції Еммануель Макрон у своєму Твіттері написав, що "бомбардування ТРЦ у Кременчуці Росією – це абсолютний жах".

"Російський народ має бачити правду", - написав Макрон, розмістивши відео пожежі у ТРЦ після бомбардування.

Тим часом Рада безпеки ООН збирає термінове засідання через удар по Кременчуку. Засідання розпочнеться о 15:00 за східноамериканським часом (о 22:00 за Києвом).

Ранее также стало известно, что НАТО офіційно проситиме Україну про членство: озвучено несподіваний прогноз
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини