xcounter
Calendar Icon

Вже остаточно: російський бруд повернувся в міжнародний спорт, а українців з нього викинули

Українським спортсменам не можна буде змагатися на турнірах, де будуть представлені атлети з Росії чи Білорусі. Таке рішення ухвалив Уряд України, назвавши бойкотом. Утім українські спортсмени назвали такі дії капітуляцією, адже вимушено підуть зі спортивного фронту, де могли б завдавати ворогу поразок.

Доки представники країн-агресорів просуватимуть у публічній площині путінські наративи, у наших спортсменів забрали силу і голос. Вони не зможуть підняти український прапор, говорити про війну, яку розв’язала країна-терорист Росія.

Читайте також: Президент НОК Гутцайт зайняв проросійську позицію і почув у відповідь: "Це політичне бл*дство", "Мерзенна душонка"

Про ухвалене Урядом рішення в ефірі телемарафону "Єдині Новини" повідомив міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

За його словами, спортсменам потрібно думати не про кар'єру у контексті бойкоту змагань, а про збережене життя.

"Я хочу сказати нашим колегам-спортсменам, які переживають, що через заходи МОК та допущення росіян чи білорусів до змагань, а відповідно українці не зможуть взяти участь, що поламається кар'єра чи щось інше. Зате залишиться життя ваше і ваших дітей", – спробував переконати українських спортсменів у правильності рішення Уряду Немчінов.

Протокольне рішення, яке ухвалив Уряд України, було подане за пропозицією міністра молоді та спорту України, а також президента НОК України Вадима Гутцайта. Це рішення поширюється на усі змагання, включно з відбірковими стартами на Олімпіаду-2024. На сайті Уряду України це "протокольне рішення" ще не опубліковане, як саме воно діятиме – невідомо, пише Суспільне.

"На засіданні Уряду ухвалене протокольне рішення за пропозицією колеги Гутцайта про те, що ми беремо участь у відбіркових змаганнях (на Олімпіаду-2024, - Ред.) тільки там, де нема росіян. Відповідно, участь поза межами цих критеріїв може бути підставою для позбавлення федерацій статусу національної", – заявив Немчінов.

Це рішення – відповідь Уряду України на оновлені рекомендації МОК щодо участі в змаганнях атлетів з Росії та Білорусі. Згідно з рішенням Виконкому МОК, федераціям рекомендовано повертати атлетів з Росії та Білорусі у нейтральному статусі. Однак лише в індивідуальних змаганнях, не в командних стартах.

Детального пояснення, як саме діятиме рішення Уряду України, немає. На одному й тому ж старті можуть проходити змагання в особистих та командних стартах – невідомо, чи поширюватиметься заборона на увесь турнір.

Нагадаємо, що раніше голова МЗС України Дмитро Кулеба назвав офіційне рішення МОК про допуск росіян та білорусів до Олімпіади "ганебною колаборацією з присмаком геноциду". Адже президент РФ Володимир Путін використає ці Ігри для просування своїх наративів.

"Безвідносно до наявності прапора, МОК прагне закрити очі на злочини та дозволити російському диктатору використовувати спорт заради пропаганди, як це зробив Гітлер в 1936 році", - підкреслив глава МЗС України.

Коментуючи аргумент прихильників участі російських і білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях про те, що "спорт поза політикою", Кулеба нагадав, що 45 з 71 медалі, які завоювала російська команда на Олімпійських Іграх в Токіо, отримали члени Центрального спортивного клубу російської армії, тобто діючі російські солдати, адже в Росії спорт, державна пропаганда та армія нероздільні.

Читайте також: Російські та білоруські спортсмени повертаються до міжнародних змагань, а українці капітулюють
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини