xcounter
Calendar Icon

В Іспанії розстріляли російського пілота Мі-8, який перегнав вертоліт до України

Російський пілот Максим Кузьмінов, який влітку 2023 року перегнав до України гелікоптер Мі-8 армії РФ, знайдений мертвим у Іспанії. Цю інформацію підтвердив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Відповідаючи на запитання щодо того, чи дійсно Кузьмінов був убитий в Іспанії, він зазначив:

"Підтверджуємо факт смерті".

Як відомо, у серпні 2023 року російський військовий гелікоптер Мі-8 приземлився на одній з військових баз ЗСУ. У ГУР тоді розповіли, що це – результат спецоперації, що тривала більше 6 місяців. Українська розвідка виманила пілота Мі-8 АМТШ в Україну. Борт здійснював рейс між двома авібазами і перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30 СМ. Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер.

Згодом стало відомо, що операція мала назву "Синиця". Російський гелікоптер перегнав на Харківщину пілот Максим Кузьмінов. Він зазначив, що його вирішенню переходу на бік України послужила повна свідомість того, що відбувається. Рішення було прийнято наприкінці грудня 2022 року.

У жовтні 2023 року в ефірі телеканалу "Россия 1" вийшов сюжет, в якому представники спецназу Головного розвідуправління Міноборони Росії заявили, що знайдуть Кузьмінова, «покарають по всій строгості закону» і він «до суду не доживе».

Читайте також: Смерть Навального: з'явилися реакції дружини і матері опозиціонера (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини